Jalil Bekkour, chef de cuisine Jalil Bekkour, chef de cuisine Verborgen juweeltjes Verborgen juweeltjes What's new

Met een rotsvast plan, heel veel geduld, kleine stapjes en door voorzichtig te werk te gaan, geef je een historisch gebouw met een van oudsher belangrijke, maatschappelijke functie een nieuwe bestemming. Het doel is om die nieuwe bestemming zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de verwachtingen van je toekomstige gasten, terwijl je de historie zoveel mogelijk eer aandoet door zoveel mogelijk authenticiteit te behouden.

 

Op zoek naar de overeenkomsten
De functie van een horecagelegenheid en een kerk lijken in eerste instantie mijlenver uit elkaar te liggen. Niet alleen qua beleving, maar ook qua functie. Toch is er ook voldoende overlap, en daar zit het verbindende element waar binnen het concept van Bizar-Bazar veel belang aan wordt gehecht. De nieuwe bestemming is in beginsel natuurlijk niet te vergelijken met de oude, maar in de kern wordt geprobeerd om vergelijkbare waarden te faciliteren: Bizar-Bazar wordt een plek waar mensen zich welkom en geborgen voelen, waar je samen kunt zijn met de mensen die van grote betekenis voor je zijn en waar je kunt genieten van verdraagzaamheid, gelijkgestemdheid en saamhorigheid.

 

Dit is waar het gebeurt
Bizar-Bazar probeert haar gasten een heerlijk verblijf en een nog heerlijkere smaaksensatie te bieden. Maar dat is niet genoeg. Goed eten en een fijne nachtrust zijn fijn, maar slechts voor even. Het is de totaalbeleving die je pas écht bijblijft. Goede service, aangenaam personeel, en een bijzondere aankleding maken van het bezoek een belevenis, en het gebouw speelt hierbij een minstens zo belangrijke rol. Als je over de drempel stapt en de voormalige kerk betreedt, zie je direct dat Bizar-Bazar haar naam eer aandoet. Je ziet een bar, een keuken, een restaurant, links en rechts stalletjes met koopwaar, en hotelkamers die zich boven dit alles verrijzen. Eén blik in deze gigantische ruimte vertelt je alles wat je weten wil: hier moet je zijn, dit is waar het gebeurt.

 

Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Je vraagt je inmiddels vast af hoe dat eruit komt te zien. Nou, wij ook, dus we zijn maar wat blij dat de eerste tekenen inmiddels zichtbaar worden: