Burgemeester Ahmed Marcouch op bezoek Burgemeester Ahmed Marcouch op bezoek

Vormgever Ruud-Jan Kokke en kunstenares Petra Hartman assisteren ons bij de ontwikkeling van Bizar-Bazar. In woorden van anderen samengevat: een in meerdere opzichten uniek concept op een zeer goed bereikbare centrumlocatie in Arnhem. Een plek die past binnen de New Urban Society, waar niet alleen verschillende functies, maar ook verschillende culturen naadloos in elkaar overvloeien. Dat is een mooie opsteker!

 

Rijksmonument
De oude Lutherse kerk is een rijksmonument waar feitelijk niets aan gewijzigd mag worden. Toch is het gelukt om deze ooit zo traditionele ruimte een zeer uitdagende en prikkelende, nieuwe invulling te geven. Zo is ervoor gekozen om originele details als kerkbanken en balustrades te behouden, maar de moderne hotelkamers als een soort strandhuisjes op palen in de kerk te plaatsen.

 

Deze architectonische hoogstandjes (letterlijk en figuurlijk) zorgen samen met de combinatie van rijke, monumentale plafondschilderingen in het tongewelf en de sfeervolle, oosterse aankleding voor een unieke, eigen sfeer. Typisch oosters en typisch westers vullen elkaar aan, terwijl voor de hand liggende clichés zorgvuldig vermeden worden.

Hou deze site in de gaten, of volg ons op facebook en instagram om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom Bizar-Bazar!