Expositie: Irene Companjen Expositie: Irene Companjen How Bizar – NYE Party How Bizar – NYE Party What's new

Onlangs hadden wij de eer om prof. mr. Pieter van Vollenhoven een rondleiding te geven in ons pand, de voormalige Lutherse kerk in Arnhem.

 

Dat was natuurlijk geen toeval. De heer Van Vollenhoven heeft zich als voorzitter van het bestuur van het Nationaal Restauratiefonds tot eind 2012 ingezet voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten en structuren in Nederland. De heer Van Vollenhoven blijft echter betrokken bij het onderwerp, met name bij het thema ‘Herbestemming van monumenten’. In deze hoedanigheid mochten wij prof. mr. Van Vollenhoven laten zien hoe we onze Lutherse kerk hebben omgetoverd tot een horecabedrijf, met behoud van zoveel mogelijk elementen van de vorige bestemming.

 

Inspirerend

In de aanloop en tijdens de uitvoering van dit enorme project, hebben we zeer nauw samengewerkt met het Nationaal Restauratiefonds. Bij een project van deze schaal heb je partners nodig met verstand van zaken, anders haal je simpelweg de eindstreep niet. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven was zeer gecharmeerd van het eindresultaat, en wij van hem. Een zeer inspirerende man, meedenkend en hartelijk, en naast de serieuze zaken was er de nodige ruimte voor een pleziertje links en rechts. Wij hopen hem uiteraard graag nog eens te mogen ontvangen!