Tango Bazar – Voetjes van de vloer Tango Bazar – Voetjes van de vloer Grand Opening – 1 Maart 2019 Grand Opening – 1 Maart 2019 What's new

HEAVEN FROM HELL – een indrukwekkende expositie van Menno van der Meulen – is vanaf 6 april bij ons te bewonderen.

 

Over ‘Heaven from Hell’
Het tweeluik ‘Heaven from Hell’ heeft Menno speciaal bedacht voor Bizar-Bazar. Het is een zinsnede uit het nummer ‘Wish you were here’ van Pink Floyd uit 1975. Tijdens de fotoshoot van het werk ‘Heaven’ liet Menno de modellen dit specifieke nummer horen. Bij het maken van het werk ‘Hell’ liet hij de modellen een ander nummer van dezelfde band horen: ‘Run like Hell’ uit 1979, van het album ‘The Wall’.

 

Over Menno van der Meulen
Menno startte in 2009 als fotograaf. Na een vierjarige opleiding aan de Fotoacademie van Amsterdam studeerde hij in 2014 af op de thema’s fetish, naakt en BDSM. Menno is fotograaf, maar hij houdt het niet alleen bij statisch beeld; hij combineert foto met film. Zijn inspiratie haalt hij uit werken van onder andere David Lynch, Pier Paolo Passolini en Stanley Kubrick.

 

Over Menno’s werk
Een beeld van Menno van der Meulen is een belevenis. Met ontegenzeggelijk uitgesproken werk en rake beelden laat hij je nadenken over wat je ziet. Choqueren is niet het doel, wel het creëren van een nieuwe werkelijkheid. Hij zoekt de grenzen van de absurditeit op en zit (soms letterlijk) dicht op de huid van het onderwerp.  Voor Menno is het fotograferen van het onderwerp niet voldoende. Hij wil er alles van weten en dompelt zich erin onder. Het gaat hem daarbij om het vastleggen van de energie tussen mensen. Het voelen van emoties van de ander, wat begint met het observeren van lichaamstaal.

 

Benieuwd naar de werken van Menno van der Meulen? Kom ze bij ons bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje, maar werp ook alvast even een blik op zijn website: www.mennovandermeulen.com.