Grand Opening – 1 Maart 2019 Grand Opening – 1 Maart 2019 Hooggeëerd bezoek Hooggeëerd bezoek What's new

Tot eind maart kun je in onze kerk verschillende werken van Irene Companjen bekijken. Haar werk bestaat uit stempeldruk op verschillende ondergronden.

 

Van thema naar vorm

 

Op basis van een thema kiest Irene Companjen voorwerpen die het thema in haar ogen goed representeren. Ze probeert vervolgens de functie en de herkenbaarheid uit het voorwerp te halen door herhaling, omkering of spiegeling te gebruiken.

Van ontwerp naar eindresultaat

 

Irene ontwerpt op de computer, zodat ze zeker weet dat de afmetingen van de individuele stempels passen op het beschikbare vlak. Ze werkt meestal op vlaslinnen, en heel af en toe op schilderslinnen of zelfs jute. De stempels maakt zij zelf. Elke vorm die je ziet wordt apart gedrukt, zodat de textuur van elke vorm anders wordt. Daardoor verschillen alle werken van elkaar, zelfs wanneer het kopieën zijn. Het afdrukken moet overigens in één keer goed gaan, wegpoetsen of uitwassen is geen optie…

 

Benieuwd naar het werk van Irene Companjen? Kom een hapje bij ons eten of een drankje drinken en werp een blik op de muren bij de bar. Meer zien? Kijk op www.irenecompanjen.com.