Dineren op 1,5 meter afstand kan bij Bizar-Bazar Dineren op 1,5 meter afstand kan bij Bizar-Bazar Bizar goede deals tijdens de bizarre coronacrisis Bizar goede deals tijdens de bizarre coronacrisis What's new

Maak kennis met Yesse, floormanager in opleiding, modeontwerper, dj en excentriekeling 

Een vriend nam hem mee voor een drankje in de kerk, hij genoot van de vibe, en vroeg of we toevallig mensen zochten. En die zochten we. Op de vraag of hij ervaring had? “Nee. Heb er eigenlijk nooit aan gedacht om in de horeca te werken. Maar lijkt me wel leuk.” Dat diezelfde horeca zijn leven op z’n kop zou zetten, had Yesse zich toen nog niet voor kunnen stellen.

Hij werkte destijds als mediavormgever, maar baalde ervan dat hij zijn creativiteit niet kwijt kon, “Als vormgever neem ik ook graag een adviserende rol op me. Maar dan zei zo’n bedrijf dat ze iets geel met paarse stippeltjes wilden. Ik gaf dan aan dat dat totaal niet paste bij hun bedrijf en doelgroep. Maar dan bleven ze volharden. Nou, dan is voor mij de lol ervan af.” Hij zocht naar iets anders en kwam dus eigenlijk per toeval bij Bizar-Bazar terecht. “Ik ben momenteel met meerdere projecten voor mezelf bezig, maar weet nu al dat ik ook altijd in de horeca zal willen blijven werken!” 

Contact met mensen is belangrijk

“Het is een perfecte combinatie. In mijn eigen projecten kan ik al mijn creativiteit kwijt, terwijl ik het in Bizar-Bazar heerlijk vind om met mensen bezig te zijn. Dat contact met mensen is echt heel belangrijk voor mij, ik laad me daar enorm aan op. Ik baal er echt van dat ik nu niet naar mijn werk kan. Mijn werkzaamheden bij Bizar-Bazar hebben me erbij geholpen dat ik gewoon weer echt zin heb in een dag, in plaats van dat ik opkijk tegen iedere werkdag. Nu ik weer meer plezier en energie heb, heb ik ook de rust om lekker met mijn eigen projecten aan de slag te gaan. Maar ik zal het dus altijd willen blijven combineren, creatief werk aan de ene kant, sociaal werk aan de andere kant.” 

“Sterker nog, ik heb een soort spoedcursus gedaan. Het werken ging zo goed, dat ik al snel werd gevraagd of ik floormanager wilde worden. Ik heb daarna dagjes meegelopen bij andere restaurants om eerst eens even een kijkje in andere keukens te nemen. Nu zal ik gasten wanneer we weer opengaan met evenveel enthousiasme blijven ontvangen, maar nu als floormanager. Ik vind het leuk om het mensen naar hun zin te maken, dat is het aard van het beestje. Als ik gasten een topdag kan bezorgen, heb ik ook een topdag!”

Kleding en muziek ontwerpen

Het is overigens niet alleen het werk zelf dat zijn leven veranderd heeft. “Ik woon nu samen met Djano, een collega die ik hier heb leren kennen. We kennen elkaar dan misschien pas iets langer dan een half jaar, maar we zijn echt beste maatjes geworden, broers. Samen met hem ben ik bezig met het opzetten van een eigen kledinglijn. Ik als creatieveling, en hij als marketeer/bedrijfseconoom. Het is top om zo samen aan een passie te kunnen werken. Daarnaast ben ik veel met dj’ en en muziek bezig, en probeer ik deze tijden waarin de horeca noodgedwongen dicht zit te benutten door muziek te produceren.”


Toekomst in de horeca

Veel ideeën, maar de horeca lijkt dus een vaste plek in zijn leven te hebben gekregen. “Ik ben ook echt anders gaan kijken naar eten en drinken. Ik probeer thuis dingen te maken die ik vroeger niet geprobeerd zou hebben. Dan merk je ook pas wat voor een vakman onze chef Jalil bijvoorbeeld is. Het is lekker wat ik thuis maak, maar ‘t komt natuurlijk niet eens in de buurt van dat niveau. Ik probeer zoveel mogelijk van dat soort mensen te leren. Ooit, en dan kijk ik echt ver in de toekomst, wil ik misschien ook mijn eigen creativiteit kwijt in de horeca. Het lijkt me echt top om ooit een eigen restaurant en nachtclub te hebben. Dat zou pas echt een droom zijn die uitkomt!”