Bizar-Bazar shop staat weer in bloei Bizar-Bazar shop staat weer in bloei Dineren op 1,5 meter afstand kan bij Bizar-Bazar Dineren op 1,5 meter afstand kan bij Bizar-Bazar What's new

“Voorjaar 2020, het perfecte moment om nieuwe ideeën om te zetten in concrete acties.” We spreken met Jalil Bekkour, chef de cuisine van Bizar-Bazar. Wanneer we plaatsnemen aan de chef’s table, komt een man tegenover ons zitten met passie en vuur. Voor de horeca, voor zijn collega’s én voor de nieuwe ideeën die hij samen met Bizar-Bazar uitrolt. 

 

Althans, nieuw….. Het concept van Smaakkatherdaal is een idee dat al jarenlang in zijn hoofd zat, maar waarvoor nu ineens de tijd voor de daadwerkelijke uitrol is ontstaan. Hij ziet de huidige tijd dan ook niet alléén maar als iets negatiefs. “ Ik probeer het zoveel mogelijk vanaf de positieve kant te bekijken. Er gebeuren namelijk heel erg mooie en positieve dingen. Ik wil het juist over de kansen die nu voor onze voeten zijn geworpen hebben.”

 

 

“Het maakt me trots dat ik deel mag uitmaken van een branche waar zo verschrikkelijk mooie en vernieuwende dingen gebeuren. De horeca is één van de branches die het hardst wordt geraakt, maar veel ondernemers zeuren niet en ondernemen juist actie. Horeca is lekker eten, maar ook samenzijn en verbinding. De gemeenschappelijke maaltijd kun je in mijn ogen echt zien als een hoeksteen van ons sociale wezen.  Ik ben blij dat ook wij onze gasten dit nu alsnog kunnen bieden en ze kunnen raken met Smaakkathedraal”

 


 

Meer informatie over Smaakkathedraal, het menu en de prijzen vind je op deze pagina.

 

 

Wat Smaakkathedraal is? Heerlijke gerechten van restaurantkwaliteit aan je eigen eettafel. “Maar het is zoveel meer dan dat. Vanaf 1 juni kunnen we weer gedeeltelijk open, maar zullen we niet zoveel mensen kunnen ontvangen als we gewend zijn. Die aantallen willen we echter wel bedienen met alles waar Bizar-Bazar voor staat. En dat gaan we doen ook. Met Smaakkathedraal zorgen we ervoor dat je zelf nog maar een paar handelingen hoeft uit te voeren, om echt heel er goed eten op tafel te zetten. Het menu is iedere week anders, waarbij we inspelen op het seizoen en wat er beschikbaar is bij zoveel mogelijk lokale leveranciers. Ook haal je het keukenteam een beetje in huis, doordat het menu iedere week wordt geleverd met een instructievideo.”

 

Door thuis met aandacht en liefde om te gaan met de maaltijd, wordt toch iets gecreëerd wat je normaal alleen in een restaurant vindt. “Respect en passie voor producten en smaken. Maar dat niet alleen: ook aan tafel ga je anders met het eten en je tafelgenoten om. Aandachtig en liefdevol. Even de tijd nemen. Niet alleen voor het eten, maar ook voor jezelf en elkaar. Waarden die ik, en we eigenlijk allemaal bij Bizar-Bazar enorm belangrijk vinden.” 

 

Dan toch nog heel even terug naar die Coronacrisis. “Want thuisisolatie brengt mij ook thuis heel erg veel moois. Iedereen die in de horeca werkt, weet wat de werktijden betekenen voor je gezinsleven. Het zijn precies de waarden waar we het net over hadden die ik nu ook thuis meer en meer ervaar. Aandacht en tijd voor mijn vrouw en kinderen, die ik nu ook thuis les geef. Geweldig om meer samen te kunnen zijn en die ontwikkeling een tijdje van dichtbij te mogen ervaren. Simpele dingen als kunnen koken voor mijn gezin. Niet snel, maar aandachtig. Ik sta de hele dag in de keuken voor mijn werk, maar dit is een totaal andere ervaring. Weer kunnen koken wat ik wil eten, in plaats van koken wat ik wil serveren. Er staat allemaal wat minder druk op, en ik geniet daar echt met volle teugen van op het moment.”

 

Dat betekent overigens niet dat hij niet staat te popelen om het moment dat Bizar-Bazar haar deuren weer in volle glorie kan openen. “Ik blijf natuurlijk een horeca-man. Dus dat we binnenkort weer open kunnen, in ieder geval voor een kleiner publiek, maakt me blij. Dat we nu de tijd hebben om alle processen in Bizar-Bazar te perfectioneren én Smaakkathedraal kunnen uitrollen, maakt dat ik heel erg uitkijk naar de toekomst. Samen met ons fantastische team kunnen we straks, als zowel Bizar-Bazar als Smaakkathedraal (weer) op volle toeren kunnenn draaien, nog meer mensen blij maken!”