Rudolf Rudolf Mark, onze bartender Mark, onze bartender What's new

Onlangs zijn er unieke portretjes toegevoegd aan de Bizar-Bazar shop. Het zijn portretjes van de servische kunstenaar Miodrag Pesic, ook wel Misko genoemd. Hannet heeft zich ontfermd over het werk van deze collega-kunstenaar en verzorgt de verkoop van deze portretjes op verschillende locaties, waaronder Bizar-Bazar. 

 

Op jonge leeftijd vond de ontmoeting tussen Hannet en Misko's zus Mira plaats. Jarenlang trokken ze samen op tijdens vakanties. Mede als gevolg van de oorlog op de Balkan verloren zij elkaar uit het oog. Maar het gevoel van diepe verbondenheid bleef bestaan. 

 

Afgelopen zomer reisde Hannet, samen met haar dochter, naar Servië om Mira weer te ontmoeten. Het weerzien met Mira en haar broer, zijn werk en zijn leefomstandigheden maakten diepe indruk op Hannet. “Hij mist het vermogen om zijn werk te kunnen vermarkten. Daarnaast hebben mensen in Servië weinig geld over om kunst te kopen. Ik wil hem daar graag bij helpen”. Hannet heeft de unieke portretjes van Misko meegenomen naar de Bizar-Bazar shop om ze daar te verkopen. 

 

“De stijl van Misko doet me denken aan Marlene Dumas” licht Hannet toe. Eén portret is al mooi, maar als je er meer bij elkaar hangt dan versterkt het elkaar en vormt het ook weer een geheel. De portretten worden verkocht tussen de €35,- en €65,-. De opbrengst gaat volledig terug naar Misko.